SEVILLANA -FIGUR NADAL SIRENES RÖDA

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dansare
polyresin, höjd: 20 cm, slät yta
klänning röd

Flamenco är främst förknippad med en viss form av musik och
dans. Men flamenco är mycket mer än så: en livsstil, en inställning till livet, ett uttryck för passion. Flamenco är vild, spontan livsglädje, allvar, drama, kärlek och lust. SIRENEs serie av NADAL fångar dessa känslor på ett mästerligt sätt och framhäver dem med den ljusa röda av de nya skulpturerna.
NADAL -företaget grundades för nästan ett sekel sedan i Manises,
Spanien. Staden Manises, som sedan den muslimska eran har varit en integrerad del av keramikindustrin, har stått för disciplin och en blandning av konst och industri i Europas historia.
NADAL grundades av Don José Asunción Marqués (1890 - 1961), en
bondepojke. Han ville inte fortsätta familjetraditionen och vände sig istället till keramik med det ambitiösa målet att en dag starta ett eget företag. Han arbetade outtröttligt i olika fabriker i staden och forskade på nya tekniker i sitt lilla laboratorium som han hade inrättat hemma. 1915, bara 25 år gammal, men med mycket erfarenhet av svåra keramiska tekniker förverkligade han sin dröm och grundade NADAL , kärleksfullt uppkallad efter sin fru, Margarita Nadal. Tillsammans med sina ivriga medarbetare började han tillverka keramik och porslin. På grund av den utmärkta kvaliteten ökade erkännandet bland hans kunder på mycket kort tid.
Hans enda son, Don José Asunción Nadal, som föddes 1922,
följde i sin fars fotspår. Det är tack vare hans entreprenörsanda som skapelserna exporterades över hela världen och att NADAL -varumärket blev internationellt känt inom sektorn för dekorativ konst.
År 1975 gick en ny medlem i familjen Asunción med i
familjeföretaget: Don Enrique Asunción Gabriel (född 1953 som sonson till företagets grundare), som utvecklade samma passion för den komplexa keramiken.
Idag är NADAL, ett helt moderniserat företag, fortfarande
en av de ledande figurtillverkarna.

DETALJER